Τρίτη 17 Ιουνίου 2014



ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ τ. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ  ΣΤΗΝΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΗΣ 15ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Οι τελευταίες διεργασίες στη Θράκη προβληματίζουν έντονα το σύνολο των Μελών της Ένωσης των τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών καθώς εμφανίζουν όλα τα στοιχεία μιας σοβαρής κρίσης με τραγικές ορατές συνέπειες.
Οι όποιες καθυστερήσεις ενός ευνομούμενου και εθνικά υπεύθυνου κράτους στη λήψη των αναγκαίων πλέον μέτρων στη Θράκη, είναι συμπεριφορά καταδικαστέα και εθνικά απαράδεκτη. Είναι ιστορική δοκιμασία.
Κάποιες γελοίες παραινέσεις «ενόχων», για την δήθεν πρόκληση ανησυχιών από την ανάδειξη του τεράστιου αυτού εθνικού θέματος, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Ο Ελληνισμός πρέπει να είναι σε εγρήγορση σε ύψιστο βαθμό. Οι κίνδυνοι είναι ορατοί. Τα αρμόδια υπουργεία έχουν από μακρού πλήρη την εικόνα της σοβαρότητος της όλης καταστάσεως και δυστυχώς εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι καθεύδουν.
Ατυχώς, οι πολλές προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν με κόπο και κόστος δεν απέδωσαν γιατί δεν είχαν συνέχεια και οι λόγοι των ιθυνόντων δεν είχαν συνέπεια.
Η μεγάλης γεωπολιτικής σημασίας (και «πολυπόθητη» για κάποιους) περιοχή της Θράκης, τα διαμορφωμένα συμφέροντα και οι γεωστρατηγικές βλέψεις των συμμάχων και «φίλων» μας, γίνονται κίνδυνοι ουσιαστικοί και όχι πλέον θεωρητικοί.
Ο μεγαλομανής γείτονας συνεχίζει να  διατηρεί σταθερά τον επεκτατικό του σχεδιασμό για την αναβίωση της οθωμανικής του κυριαρχίας στην περιοχή και ορισμένοι άλλοι συνακόλουθα καιροσκοπούν.
Ανταποκρινόμενοι με αίσθημα ευθύνης στις ανησυχίες του Λαού που στο παρελθόν μας εμπιστεύθηκε και μας τίμησε

Κάνουμε ΕΚΚΛΗΣΗ και ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους όσοι μπορούν να συμβάλουν - και σε όσους η Ελληνική Δημοκρατία παρέχει το δικαίωμα να αποφασίζουν αυτή την ιστορική περίοδο -να κινηθούν χωρίς καθυστέρηση στην εφαρμογή σοβαρών, δημοκρατικών και αποτελεσματικών μέτρων στο πλαίσιο ενός εθνικού σχεδίου προστασίας της Θράκης. Οι καιροί ου μενετοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου