Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ


ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ.

Ψάχνουν λένε για ισοδύναμα. Συνεδριάζουν συνεχώς οι τρεις εταίροι και δήθεν αγωνίζονται  να βρούν τα δύο δις ευρώ, για να συμπληρώσουν τα 11.5 δις ευρώ.

Προσπαθούν να τα βρούν από τις επιστροφές του εφάπαξ, από την αύξηση του ορίου ηλικίας, από το κόψιμο δαπανών υγείας ή από τις αμυντικές δαπάνες και ακόμα συζητούν και δέχθηκαν αν δεν τα καταφέρουν να τα πάρουν πάλι από τους συνταξιούχους και μισθωτούς οι οποίοι είναι τα μόνιμα θύματα και όχι από τους οικονομικά ισχυρούς που μένουν πάντα στο απυρόβλητο.

Γνωρίζουν πολύ καλά, από την σύγκριση των αεροφωτογραφιών των δημοσίων εκτάσεων  του 1975 και των σημερινών, ότι υπάρχουν πάνω από 25000 βίλες που έχουν κτισθεί σε δημόσια καταπατημένα κτήματα από μεγαλόσχημους πολυεκατομμυριούχους.

Γιατί δεν τους καλούν να πληρώσουν μόνο το ένα τρίτο της τρέχουσας τιμής του οικοπέδου εντός δεκαημέρου, με την απειλή την δήμευση του ακινήτου. Είναι τα μόνα σίγουρα χρήματα που υπερβαίνουν τα 2.5 δις ευρώ και μπορούν να τα εισπράξουν από ιδιοκτήτες που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν όχι μόνο χωρίς κοινωνικές αναταραχές αλλά και με ικανοποίηση του  αιτήματος  για δίκαιη κατανομή των βαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου