Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ


 

 

Μπορεί το θέμα που θίγω να μην είναι σημαντικό αλλά είναι μία ενέργεια που προκαλεί και οργίζει τους πολίτες...

Η εφευρετικότητα  των επιτηδείων για να απομυζούν κυρίως  από τους χαμηλόμισθους ότι έχει τους έχει απομείνει από τα σκληρά μέτρα που  επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, είναι πράγματι καταπληκτική.

Ήταν ανάγκη σε αυτήν την περίοδο κρίσεως που ο μισός πληθυσμός της χώρας βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, να του στερούν την μοναδική ψυχαγωγία που του έμεινε, με την εισαγωγή της ψηφιακής τηλεοράσεως και την κατάργηση της αναλογικής, με αποτέλεσμα όσοι δεν διαθέτουν νέου τύπου τηλεοράσεις-- που είναι κυρίως αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο από τα μέτρα—να αναγκάζονται να αγοράζουν από το υστέρημά τους αποκωδικοποιητές για να πλουτίζουν γνωστές πολυεθνικές:

Ο εξαναγκασμός είναι εξοργιστικός. Μπορούσαν, αν υπήρχε όπως λένε  οδηγία της Ε.Ε. να διατηρήσουν την αναλογική τηλεόραση και όποιος ήθελε να βλέπει καλύτερη εικόνα—που και αυτό δεν είναι σίγουρο—να προμηθευόταν τον αποκωδικοποιητή.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Πόση αφαίμαξη έγινε με την υποχρεωτική μετατροπή των θαλάμων των ασανσέρ για τοποθέτηση θυρών, με αποτέλεσμα να θησαυρίσουν πάλι ορισμένες άλλες πολυεθνικές.

Το περίεργο είναι για αυτές τις προκλητικές ενέργειες δεν υπήρχε καμιά αντίδραση από τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου