Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ τ. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ


ΘΕΜΑ: ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ  τ. ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Απομαγνητοφώνηση Τηλεοπτικής συνέντευξης Αρ. Τσιπλάκου την 9.6.2011







 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

κ. Τσιπλάκο είστε αντιπρόεδρος της Ενώσεως. Ο πρόεδρός σας κ. Πυλαρινός προχθές την Κυριακή πήγε στην συγκέντρωση στο σύνταγμα και  ζήτησε συγνώμη από τους διαδηλωτές στους οποίους και παρέδωσε σχετικό έγγραφο. Γιατί το έκανε αυτό νοιώθετε υπεύθυνοι εσείς οι τ. Βουλευτές για την σημερινή κρίση;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Ο πρόεδρός μας κ. Πυλαρινός έκανε μιά αυθόρμητη και γενναία πράξη, βλέποντας τους χιλιάδες διαδηλωτές να λοιδορούν το κοινοβούλιο και γενικότερα το πολιτικό σύστημα. ‘Έκανε αυτό που δεν είχαν το θάρρος να κάνουν οι πραγματικοί υπεύθυνοι τα τελευταία 10 χρόνια, που μας έφεραν στο σημερινό κατάντημα. Δηλαδή να βγούν στο Λαό να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, να ζητήσουν συγνώμη για όσα δεινά του δημιούργησαν με την αλόγιστη πολιτική τους, να σταματήσουν τα ψέματα και τις αστείες δικαιολογίες και να πουν όλη την αλήθεια στον Ελληνικό Λαό. 

Εμείς οι τ. Βουλευτές ζητούμε συγνώμη γιατί δεν αντιδράσαμε όσο έπρεπε, ακόμα και με παραιτήσεις, κυρίως την 10ετία του 80 για να αποτρέψουμε τις τότε κυβερνήσεις να δανείζεται αλόγιστα για να δημιουργούν κομματικούς στρατούς, και να ασκούν κοινωνική πολιτική με δανεικά και μάλιστα με υψηλά επιτόκια, δεν αντιδράσαμε στην διόγκωση του Κράτους με εκατοντάδες χιλιάδων διορισμών, δεν στείλαμε κανένα στην φυλακή για τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου  Ζήμενς, των εξοπλισμών και ανεχθήκαμε ένα νόμο που αφήνει στο απυρόβλητο τους επίορκους υπουργούς, και για άλλα πολλά.

Προσωπικά εγώ όπως και ο πρόεδρος της Ενώσεως νοιώθουμε άβολα να απολογούμεθα για λογαριασμό των πραγματικά υπευθύνων που προτιμούν να κρύβονται και να εξακολουθούν να παραπλανούν το Λαό με ψευδολογίες..

Ήταν όμως απαραίτητο να γίνει για να μην αγνοούνται με περιφρόνηση εκατοντάδες χιλιάδες που συγκεντρώνονται για να διαδηλώσουν την δικαία τους οργή

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Εσείς προσωπικά με την δήλωση συγνώμης νοιώθετε ένοχος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

Πιστεύουμε ότι τόσο ο κ. Πυλαρινός αλλά και η πλειονότητα των τ. Βουλευτών σε όλο το διάστημα της πολιτικής μας σταδιοδρομίας κάναμε το καθήκον μας και  αφήσαμε σα πίσω μας  θετικό έργο και μπορούμε να κοιτάζουμε κατάματα αυτούς που μας έστειλαν στην βουλή,  Είναι απαράδεκτη η ισοπέδωση όλων των βουλευτών γιατί οι περισσότεροι από εμάς αποχωρήσαμε από την Βουλή με το ήμισυ ή και το ι/4 των αρχικών περιουσιακών στοιχείων που είχαμε, σε αντίθεση με αρκετούς που χρησιμοποίησαν την πολιτική για να πλουτίσουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Εγώ προσωπικά συγχαίρω  την Ένωση για την πρωτοβουλίας σας αυτή. Θέλω όμως να σας ερωτήσω γιατί δεν δείξατε την ίδια υπευθυνότητα και για το θέμα των αναδρομικών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Νομίζω ότι παρατράβηξε αυτό το τροπάριο με την άδικη αυτή κατηγορία εναντίον των τ. Βουλευτών. Όπως είπαμε ότι οι εφέσεις έγιναν πρό της κρίσεως και όπως δηλώσαμε παρά την δικαστική μας δικαίωση κανένας δεν διανοείται να εισπράξει όσα έχουν επιδικασθεί συναισθανόμενοι την κοινωνική μας ευθύνη και τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας. Δείξαμε περισσότερη ευαισθησία στον τομέα αυτόν, από δικαστές κ.λ.π. που μας κατηγορούν και οι οποίοι εισέπραξαν και εισπράττουν αυτά που εμείς αρνηθήκαμε να πάρουμε, χωρίς να νοιώθουν ενοχές.

 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Εσείς οι τ. Βουλευτές με την πείρα σας, πέρα από την συγνώμη σας, τι κάνετε και γιατί δεν κινείσθε για να σταματήσει ο διασυρμός της χώρας μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εμείς οι τ. Βουλευτές όλων των κομμάτων, χωρίς κομματικές παρωπίδες, εκφράζουμε ομόφωνα τις απόψεις μας  τις οποίες στέλνουμε στην Βουλή και τις  δημοσιοποιούμε με ημερίδες  που διοργανώνουμε, όπου λέμε τις αλήθειες και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Κάνατε καμιά παράσταση στους αρμοδίους;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Έχουμε ζητήσει πάνω από 10 φορές να δούμε  τον κ, Παπακωνσταντίνου αλλά μέχρι τώρα δεν καταδέχθηκε να μας απαντήσει έστω και αρνητικά. Ο μόνος που μας δέχθηκε και μας άκουσε είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίες στον οποίο εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και τις προτάσεις μας και μας είχε υποσχεθεί ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να βγεί η χώρα από την κρίση, παρά τις περιορισμένες αρμοδιότητές του.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου